Bestuur Internet Society Suriname Chapter bezoekt minister Jubithana

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft dinsdag 16 maart bezoek gehad van het bestuur van de Internet Society Suriname Chapter (ISOC-SUR), zo meldt het ministerie woensdag.

De Internet Society (ISOC) is een wereldwijde non-profit organisatie die mensen in staat stelt om internet te maken tot een stuwende kracht welke open, wereldwijd verbonden, veilig en betrouwbaar is. De missie van ISOC is het ondersteunen en bevorderen van de ontwikkeling van het internet als een wereldwijde technische infrastructuur, het hulpmiddel bij uitstek om het leven van mensen te verrijken en een stuwende kracht te zijn voor de samenleving.

De ISOC heeft al 134 Chapters in verschillende landen die het werk van deze internationale society ondersteunen. De Suriname Chapter zal in de eerste plaats de totale Surinaamse gemeenschap dienen, maar meer specifiek de internetgemeenschap, dat wil zeggen de mensen, bedrijven, overheid en andere instellingen die internetfaciliteiten gebruiken of moeten gebruiken voor hun ontwikkeling.

De lokale Chapter wil de volgende zaken in Suriname bewerkstelligen of promoten:

Het bevorderen van internet en internetgebruik in de ruimste zin des woord; Het gebruik van online of mobiele applicaties promoten. Zeker in deze moderne tijd hoeven mensen het huis niet uit om betalingen te doen of dagelijkse spullen te kopen, dit alles kan via het internet;

Aanbieders en leveranciers van onder andere ICT-diensten aanmoedigen om online applicaties te ontwerpen en te genereren voor doeleinden zoals online educatie en mobile payments; Stimuleren van het onderwijs op alle gebieden in de ICT; 

Het gebruik/toepassen van ICT in het onderwijs bepleiten en koesteren; Ondersteunen en ontwikkelen van e-commerce (webshops, online training, webinars).

De minister zei, dat hij het werk van de lokale chapter enorm waardeert en zegde zijn steun en medewerking toe. Hij vroeg speciale aandacht voor het brengen van internetconnectiviteit naar de rurale gebieden en voor het bijbrengen van de bewustwording bij de mensen met betrekking tot de voordelen, maar ook de verleidingen die het internet met zich kan meebrengen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: