Aanvoelen waar de hossel is om geld te verdienen

Zonder een vaste baan ga je moeten uitzoeken waar de hossel is om geld te kunnen verdienen, zegt een burger aan de krant. De burger gaf aan dat hij van hosselaar, kledingverkoper naar taxichauffeur is gegaan om de kost te verdienen en nu is hij kok. “Kok zijn was al lang mijn ding, maar ik zag het niet als een werk om geld mee te verdienen, maar ik ben in twee jaren snel gegroeid”, benadrukt de burger. “Net als alle andere hossels gaat het in het begin moeilijk zijn. Je gaat weinig klanten krijgen of dagen hebben, waarbij je geen bestellingen hebt. Het heeft net een maand bij mij geduurd voor ik genoeg klanten had”, zegt de burger.

“Ik begon met bestellingen voor feestjes, scholen en andere gelegenheden. Eenieder heeft een talent en mijn talent is koken en ik ben er trots op. In het leven ga je zelf stappen moeten ondernemen, want jij richt je leven zelf in. Als je hobby geld in het laatje brengt, is het een teken om te blijven proberen. Je hebt veel mensen die zich nog schamen, gesloten voelen of zonder werk zitten en geen raad weten van wat zij moeten doen. Maar zolang je gelooft in jezelf en moeite maakt, komt er wel wat op je pad”, zegt de burger. “Ik dacht er ook aan dat mijn vrienden mij uit gaan lachen, dus kookte ik alleen thuis voor mijn vrouw en kinderen. Maar nadat mijn vrienden mijn eten hadden geproefd, gaven zij mij zelf aan om iets te starten. Er zijn wel veel plekken waar je eten kan vinden, maar van eenieder is anders. Jij moet je zelf uniek, aantrekkelijk en  bovenal apart maken van de anderen”, benadrukt de burger. “Of je nu jong bent of oud, met je talent en je hobby kun je wat proberen. Zo gaat het land vooruit en heb je voor je denkt anderen geholpen door werk te schaffen in een succesvolle business.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: