Tien verdachten van brandstofsmokkel opgepakt bij schip te Commewijne

Agenten van de Recherche Oost hebben na verkregen informatie zondagochtend aan de Zaagmolenweg in het district Commewijne tien verdachten, zeven vreemdelingen en drie Surinamers, aangehouden die verdacht worden van brandstofsmokkel. Dit meldt het Korps Politie Suriname maandagavond 15 maart.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat een schip met vermoedelijk benzine lag aangemeerd aan de steiger aan de Zaagmolenweg. Aan de achterzijde van de steiger stond een truck geparkeerd waar vanaf de benzine in de tanker werd overgegoten. Terwijl de verdachten hiermee bezig waren, werden zij door de rechercheurs op heterdaad betrapt.

De truck en het schip, dat lag aangemeerd met een grote hoeveelheid benzine, werden in beslag genomen.

Negen verdachten, onder wie de kapitein en de bemanningsleden, zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in het belang van het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld. De tiende verdachte, een vrouw, bleek niets te maken met de zaak en werd na verhoor heengezonden.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude binnen de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: