Meer verstel- en vermaakwerk bij kleermaker en minder aanschaf merkspullen

“Klanten kiezen nu voor eten”

‘Vroeger kocht men nieuwe kleren’, vertelt een kleermaker, maar vanaf 2019 ziet hij dat mensen hun oude kleren brengen om te verstellen. Was het zo dat bepaalde personen elke maand nieuwe kleren kochten, nu ziet hij een aantal van die klanten hun kleren uit de klerenkast halen om te laten vermaken. “Voorheen kocht men bovendien alleen merkspullen. Dat is nu vervangen door verstel- en vermaakwerk en bij voorkeur namaak”, vervolgt de kleermaker verder. “Gucci en Versace zijn vrij duur en daarom is namaak nu weer in. Bij merkkleding betaal je al gauw boven de SRD 1000 voor een Versacebroek. Klanten hebben zakken vol kleren om op te halen, maar nu laten ze het staan voor eten. Af en toe komt een klant om een paar spullen uit een zak mee te nemen.” De kleermaker vertelt dat de rest van de zak met kleren dan weer op een ander moment wordt opgehaald. De vraag naar verstelwerk blijft echter groot. De kleermaker blijft een nuttig beroep.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: