Kostgrondjes onderhouden kostbare zaak

Wie buiten de stad een kostgrondje onderhoudt in het weekend moet tegenwoordig drie tot viermaal meer neertellen voor een weekend werken. Een man vertelt dat hij voorheen met het gezin naar Para reed vanuit Paramaribo om te werken op een stuk land van de familie. “Maar nu de benzineprijs hoog is, betaal ik SRD 150 voor heen en terug en dan heb ik de benzine voor de brushcutters nog niet meegeteld. Ook de plaatselijke personen die meehelpen, willen een kleine vergoeding.”

Het onderhouden van terreinen buiten Paramaribo wordt voor mensen, die vanuit de stad moeten vertrekken, daardoor heel moeilijk. Het gezellig samen drinken van een gekoeld bier na het werk is er ook niet meer bij. “Vroeger kocht je nog een biertje voor de mensen, maar met een prijs van SRD 20 voor een blik en SRD 39 voor een fles, denk je daar10 keer over na.” De familie heeft daarom besloten voorlopig hun terrein buiten de stad maar even te laten voor wat het is en hoopt op betere tijden. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: