Jogi vraagt OW-minister spoedaanpak lozingen en zandwegen Saramacca

VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de vaste commissie Openbare Werken in een brief aandacht van minister Riad Nurmohamed gevraagd voor spoedaanpak van dichtbegroeide lozingen en in slechte staat verkerende zandwegen. Volgens Jogi heeft het de afgelopen dagen enorm hard geregend, waardoor het noodzakelijk is dat OW dringend ingrijpt om verandering te brengen in de situatie, waarin bepaalde gebieden verkeren. Hij ziet hierbij heel spoedig een werkplan tegemoet over hoe het ministerie de problemen zal aanpakken. Vooral in het district Saramacca dienen de lozingen in de erfpachtpolder, de hoofdafvoer van de Uitkijkpolder en de bijbehorende kanalen, de zonder van het kanaal en de verlengde hiervan en de lozingen in het Pomonaproject dringend opgeschoond te worden. Voorgesteld wordt om enkele lange boom graafmachines in te zetten om deze problemen acuut te verhelpen. Jogi merkt verder in de brief op dat hij op zondag 14 maart de conditie van de zandwegen in het Pomonaproject via een app-bericht al heeft voorgehouden aan Nurmohamed. Het gaat verder ook om de zandwegen in het Jarikaba wooncentrum, de slechte wegen in de Uitkijkpolder, de Mahoweg in het ressort Kampongbaroe, de Pindaweg en de Koolweg. “Ik stel u voor om 3000 m3 grijze klinkzand en 2000 m3 waste materiaal te geven. Gezien dat het in deze gaat om een bijzondere calamiteit, waarbij landbouwers hun arealen niet kunnen bereiken, stel ik voor de meest verkorte procedure in te zetten voor het verkrijgen van het gevraagd materiaal en de machines”, aldus Jogi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: