In plaats van land opbouwen wordt het afgebroken

Buren van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) aan de Nengrekopoestraat in Paramaribo-Noord hebben erop geattendeerd dat het instituut in een nieuw jasje wordt gestoken. Een vleugel moet nog van een verflaag worden voorzien. Van niet officiële zijde werd vernomen dat er geen geld meer is om het resterend deel van een verflaag te voorzien.

Propagandastunt

De vorige regering was als propagandastunt begonnen met het herstellen van de riolering en de bestrating van de Nengrekopoestraat. De wegenbouwer plaatse zijn bouwkeet op het terrein. Een massa vergruizelde stenen en andere restanten werden rond de gymzaal van het scholencomplex opgehoopt.

Dovemansoren

De gymzaal en speelvelden lijden onder het onverantwoordelijk gedrag van onze gezagsdragers, de wegenbouwer en zelfzuchtige burgers.

De aannemer stopte vanwege wanbetaling van de vorige regering, vlak voor de verkiezingen van mei 2020 met de werkzaamheden en liet de bouwkeet, open riooldeksels en de rotzooi liggen. Na anderhalf jaar later ligt het puin er nog steeds. De bevoegde autoriteiten werden meerdere keren gewezen op de wantoestand. Het verzoek om het zand en de kapotte stenen aan te wenden om een laaggedeelte van het CPI-terrein op te hogen, was aan dovemansorden  gericht. Critici hebben er geen goed woord voor over, dat terwijl schoolbesturen hun best doen om een inspirerende leeromgeving in stand te houden, de overheid en aannemer voor afbraak zorgen.

Duistere praktijken

S.O.S.: de speelvelden zijn aan het vergaan.

Met toestemming of niet van de huidige regering, dragen personen, die lijnen hebben naar de regering, truckladingen zand en stenen weg om enge persoonlijke belangen te dienen. Daarbij wordt het terrein van het onderwijsinstituut ongevraagd betreden en kapotgereden. Het roekeloos optreden zorgt voor materiele en onderwijsschade. Erger nog, het karakter van de leerlingen raakt vertroebeld door dit en andere slechte voorbeelden van politici en onverantwoordelijke ondernemers.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: