Henk Deel door president Santokhi beëdigd als dc van Tapanahoni

President Chandrikapersad Santokhi heeft Henk Deel, afkomstig van Stoelmanseiland, beëdigd tot districtscommissaris van het bestuursressort Tapanahoni in het district Sipaliwini. 

Het staatshoofd gaf aan, dat in dit bestuursressort veel ondernemers actief zijn in met name de goud- en houtsector. Een van de opdrachten aan de districtscommissaris is dan ook om de goudsector mee te helpen ordenen. Een andere belangrijke taak voor Deel is bescherming van de natuur in met name zijn werkgebied. 

President Santokhi gaf aan, dat Deel ook moet zorgen dat de bewoners van zijn gebied de beschikking moeten hebben over elektriciteit en gezond water. De districtscommissaris wordt opgeroepen om samen met alle relevante actoren, als de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Natuurlijke Hulpbronnen, om het bestuursressort naar grotere hoogten te tillen. 

De president deed een beroep op de functionaris om ook zijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede. ‘Het streven van de regering is gericht op decentralisatie en mede participatie van de burgers, zodat we kunnen groeien naar een rechtvaardige samenleving’, aldus Santokhi. 

‘De regering wil met het gehele volk in eenheid duurzame welvaart en welzijn voor alle Surinamers bewerkstelligen. Dit zal hoog in het vizier moeten staan van de burgervader.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: