Europa houdt adem in voor rapport over AstraZeneca-vaccin.

Al twaalf Europese landen zijn volledig gestopt met het toedienen van vaccins van AstraZeneca. Uit vrees voor zeldzame bloedstollingen als gevolg van de inenting. Maar zo’n (tijdelijke?) noodstop heeft natuurlijk wel gevolgen voor de Europese vaccinatiecampagne en de bestrijding van het coronavirus.

In navolging van onder meer Nederland en Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk hebben nog drie Europese landen besloten uit voorzorg tijdelijk te stoppen met inenten met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat om Portugal, Cyprus en Luxemburg.

Het zogeheten Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) van het Europese Geneesmiddelenbureau EMA onderzoekt de zaak. “
Terwijl het onderzoek loopt, blijft het EMA van mening dat de voordelen van toediening van het vaccin opwegen tegen de risico’s van bijwerkingen, schrijft de autoriteit in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: