Zus doet aangifte van diefstal tegen haar twee broers

De 24-jarige G.B., zijn jongere broer G.B. en de verdachte heler O.L. zijn in de eerste week van maart door de politie van Coronie op hun woonadres aangehouden, nadat een zus van de twee broers in de laatste week van februari aangifte tegen ze had gedaan van diefstal, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 15 maart.

Volgens de zus verbleef zij vanaf december tot en met midden februari in Paramaribo. Haar jongere broers bleven gedurende die periode alleen in de woning. Toen zij terugkeerde in Coronie trof zij geen van haar huishoudelijke goederen meer in de woning aan.

Aangezien zij vermoedde dat haar jongere broers meer van de verdwijning moesten afweten, deed zij aangifte. G.B. verklaarde tegenover de politie, dat hij in geldnood verkeerde en een deel van de goederen had verkocht aan de heler O.L. en hield het ander deel voor zichzelf.

De politie stelde een onderzoek in en een deel van de gestolen goederen waaronder een vriezer, een gascilinder, een water dispenser en een microwave, werden thuis bij de heler O.L aangetroffen. Het andere deel van de goederen werd gevonden op het adres waar G.B. zich voor korte tijd had gevestigd. De goederen werden allen in beslag genomen en afgestaan aan zijn zus.

Het drietal werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hoofdverdachte G.B. (24) in voorlopige verzekering gesteld, terwijl de minderjarige verdachte boer en de heler O.L. na verhoor naar huis mochten.

error: Kopiëren mag niet!