BOG start vandaag met vaccinatiecampagne

Lokaal record voor aantal covidvaccinaties zaterdag

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) geeft vandaag de kick-off van de Covid-19 Vaccinatiecampagne. Inmiddels zijn er al meer dan 5.000 mensen gevaccineerd in ons land. Afgelopen zaterdag zijn 1619 mensen gevaccineerd bij een vaccinatie actie op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Samen met donaties van het bedrijfsleven en vrijwilligers van onder andere Su4Su is een lokaal record neergezet. De organisatie, geleid door BOG, had gerekend op 1000 personen. Zestig- en veertigplussers met risicofactoren mochten zich na 2.00 uur in de middag ook vaccineren. Er is gehoor gegeven vanuit het publiek en de vraag was groot afgelopen zaterdag. In de komende dagen wordt de vaccinatiedrive opgevoerd.

In een driedaagse zoom-workshop zijn 196 huisartsen klaargestoomd voor het begeleiden van het vaccinatieprogramma. Ook apothekers zijn meegenomen in deze training. In Nickerie en Marowijne zullen deze week ook in verhoogd tempo personen worden gevaccineerd. Voor vandaag is het BOG Medisch Centrum aan de Rode Kruislaan klaargestoomd. Het gebouw is opgeknapt en apparatuur is door donateurs in orde gemaakt. Het medisch personeel is in de afgelopen dagen getraind en klaargestoomd voor het vaccineren van burgers in ons land.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: