Wereldreiziger Ricky Sewpersad: ‘Een jaar geen vliegreis’

Het is vandaag 12 maart, precies een jaar dat de Surinaamse wereldreiziger Ricky Sewpersad geen vliegreis gemaakt heeft. Dagblad Suriname verneemt het volgende van de Wereldreiziger. Corona heeft ook ervoor gezorgd dat zijn plannen niet door konden gaan. Ricky heeft bijzondere plaatsen bezocht met de Surinaamse vlag. Zo beklom hij de hoogste berg van Noord-Afrika en de hoogste berg van de Balkan landen. Hij heeft inmiddels ook alle EU-landen voltooid en alle zeven nieuwe wereldwonderen bezocht. Overal waar hij komt promoot hij Suriname op een positieve manier.

In zijn interview vertelt hij hoe hij het ervaart om niet meer te kunnen reizen. “In het begin viel het allemaal wel mee, we hebben te maken met een pandemie en dat vond ik belangrijker dan reizen. Heb zelf ook coronavirus gehad en begrijp volkomen dat het serieus genomen moet worden.” Verder geeft Ricky aan dat hij het reizen nu wel mist. Zijn laatste vliegreis was Griekenland samen met Murtaza. Daar deden ze aan canyoning. Daarna maakten de vrienden nog een autoreis naar Oostenrijk en Italië. Ricky heeft nog veel plannen zoals het voltooien van alle landen in Europa en het beklimmen van de hoogste berg in Europa. Het meest mist hij toch zijn geboorteland Suriname, dit omdat hij hier dierbaren heeft zitten. Als het luchtruim open is, zal hij allereerste Suriname aandoen. Naast Suriname mist Ricky de Aziatische landen het meest. De gastvrijheid en warmte in de Aziatische landen zijn vrijwel vergelijkbaar met Suriname.

De Wereldreiziger heeft alle geduld en gaat pas reizen als dit echt zonder risico kan. Hij benadrukt dat we met zijn allen geduld moeten hebben, alleen samen komen wij uit deze pandemie. Hij wil ook alle mensen een hart onder de riem steken die dierbaren hebben verloren. “Het is een moeilijke tijd waar we vooral mekaar moeten ondersteunen.” De avonturen van Ricky zijn te volgen op zijn speciale facebookpagina ‘Never Stop Exploring’, ook al reist Ricky niet, hij deelt nog ervaringen op zijn pagina over zijn reizen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: