Eersel hoopt dat de verdediging van zijn wereldtitel Surinaamse jongeren zal inspireren

Nederland is de thuisbasis van Regian “The Immortal” Eersel, maar hij zal zijn Surinaamse roots altijd eren. De ONE Lightweight Kickboxing World Champion die zijn kroon zal verdedigen tegen Mustapha “Dynamite” Haida bij ONE: FISTS OF FURY III heeft het tot zijn missie gemaakt om de jongeren in zijn geboorteland te inspireren om in zichzelf te geloven en succes te behalen. Daarom is het zelfs nog belangrijker voor ‘The Immortal’ om zijn wereldtitelgoud te behouden tijdens het eerder opgenomen evenement, dat op vrijdag 19 maart in Singapore plaatsvindt. “Toen ik terugging, merkte ik dat de jonge kinderen mij als een rolmodel zagen. Ze kijken naar me op vanwege wat ik heb bereikt ‘, zegt Eersel. “De wereldtitel terugnemen naar Suriname, en als je de lachende gezichten ziet, motiveert dat me steeds meer. En daarom wil ik deze gordel zo veel mogelijk verdedigen”. Eersel werd geboren in Suriname en woonde hier tot hij 4 jaar oud was toen zijn familie naar Europa verhuisde. Hoewel “The Immortal” van zijn jeugd genoot in de tropische klimaten, dachten zijn ouders dat ze meer kansen zouden krijgen in Nederland. “Mijn familie besloot naar Nederland te verhuizen omdat het ons de kans gaf op een betere toekomst”, zegt de ster-kickbokser. Toch groeide de jonge atleet op tussen vele Surinaamse Nederlanders en zelfs opvallende helden met dezelfde achtergrond waaronder Remy Bonjasky en Tyrone Spong. Eersel onderhield altijd een sterke band met zijn vaderland en toen hij begin 2019 terugkeerde, groeide dat gevoel en gaf het hem duidelijkheid over zijn doel om de volgende generatie te helpen. “Ik werd uitgenodigd in het paleis van de president, waar ik hem de riem liet zien, en ik bezocht een aantal scholen om motiverende toespraken te houden”, herinnert hij zich. “Ik heb ook een aantal sportscholen bezocht om met de lokale jongens en meisjes te trainen, gewoon om ze te motiveren en met ze te praten. Het was een leuke ervaring en ik denk dat ik het nog een keer zal doen. “

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: