Agrariër vindt grand procedure Samap te ingewikkeld voor landbouwers

De eerste ronde van het Samap-project vond plaats in 2020 en de afgelopen week vond de tweede oproep plaats. Een agrariër nam contact op met de redactie van Dagblad Suriname, omdat hij graag ziet dat de landbouwers voor de grants in aanmerking komen. “Landbouwers kunnen een project schrijven voor zowel de small en large grand. Het probleem is dat het geld is bedoeld voor landbouwers, maar de vereisten zijn voor hooggeschoolden”, meldt de betrokkene, die niet bij naam genoemd wil worden.  “LVV heeft trainingen gepland om de landbouwers de formulieren te laten invullen. Nu blijkt niemand op de hoogte te zijn, maar de deadline voor indiening is 31 maart. De landbouwer gaat dit niet kunnen invullen; de meesten zijn niet hooggeschoold.” De melder vraagt zich af waarom de informatie niet bij de landbouwer komt en waarom zulke hoge eisen worden gesteld. “Het is een grand voor de landbouwer en we moeten de landbouwer stimuleren en niet dat we een ladder zetten voor deze doelgroep. Als in de tweede ronde net als in de eerste ronde heel veel projecten worden afgekeurd, dan zal het geld teruggaan naar de EU”, besluit deze agrariër.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: