NJI en NJP geen onderdeel meer van Clad-onderzoek

Arbeid-minister Rishma Kuldipsingh had in december 2020 een Clad-onderzoek laten instellen naar de besteding van financiële middelen binnen het jeugdparlement (NJP). Tot nog toe is er hierover niets uit de doeken gedaan door de minister. Kuldipsingh liet eerder weten dat indien het Clad-onderzoek geen uitsluitsel geeft, de procureur-generaal ingeschakeld wordt. Dit onderzoek vormt een onderdeel van de screening vanuit het ministerie en heeft eveneens betrekking op het Nationaal Jeugdinstituut (NJI). Is het Clad-onderzoek ondertussen voltooid?

De directrice van het NJI, Karishma Mathoera, zegt aan Dagblad Suriname dat in het prille begin van dit onderzoek naar boven kwam dat de financiële lijnen niet zozeer te maken hebben met het NJI en NJP, maar met het toenmalig ministerie van Sport- en Jeugdzaken. “Dus de focus ligt nu op het directoraat Jeugdzaken, want de ontvangsten voor de projecten en dergelijke werd door dit directoraat gedaan en niet door NJI.” Volgens de NJI-directrice was er initieel een verkeerd beeld over de financiële gang van zaken. Ze geeft aan dat het Clad-onderzoek nog gaande is. “Doordat veel van de posten geen financiële verslagen hebben, gaat het onderzoek nog een poosje duren. In ieder geval is de focus van dit onderzoek niet het NJI of NJP”, aldus Mathoera. Met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum is het ministerie van Sport- en Jeugdzaken opgesplitst. Sportzaken is ondergebracht op het ministerie van RO, terwijl Jeugdzaken deel uitmaakt van het ministerie van Arbeid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: