“In deze moeilijke tijd betekent een helpende hand heel veel”

In deze moeilijke tijd betekent een helpende hand heel veel, zegt een burger aan de krant. Zij gaf aan dat zij in haar vrije tijd ouderen helpt. Zij is een verpleegkundige en gaf aan dat zij heel veel heeft meegemaakt en zo ook ervaring heeft opgedaan. “Ik help mensen die zich geen thuiszorg kunnen permitteren. Ik help hun dan met hun moeder of vader, die niet alles op zichzelf kunnen doen.” De burger gaf aan dat zij dit al 11 jaren doet. Toentertijd was zij nog geen verpleegkundige.

“Je maakt veel mensen mee met verschillende temperamenten. Sommigen zijn boos of blij of klagen en sommigen waarderen de hulp. Ik doe de gehele zorg. Dat is namelijk het voeden, baden, kleden en een babbeltje houden daarna”, aldus de burger.  “De meeste mensen werken of hebben kinderen en soms is het zorgen voor een oudere persoon, die niets meer zelf kan doen, vermoeiend en moeilijk. Maar ik heb gemerkt dat de meesten het wel graag doen”, benadrukt de burger. In mijn werk heb ik zoveel familie bijgekregen en dat blijft groeien. De burger geeft verder aan dat zij in haar buurt begon en daarna naar familieleden en anderen is uitgebreid. “Het is een hobby van mij en iets dat ik van kleins af wilde doen. In 2020 was het moeilijk voor enkele mensen. De meeste mensen waren wel thuis, maar hadden toch wel een helpende hand nodig. Anderen hebben hun werk verloren en konden niets doen. Daardoor besloot ik toch mijn diensten te verlenen. In nood ga je mensen helpen, want zo gaat het leven vooruit.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: