“We kunnen ze niet tegenhouden om illegaal te verkopen”

“De illegale venters hebben besloten om op een andere wijze hun goederen te verkopen”, zegt een burger, die werkzaam is in de omgeving van de Centrale Markt.  De illegale verkopers waren eerder te zien met een doos en een emmer. “Zo verkochten zij hun spullen, waaronder groente of aardvruchten langs de straat en de voorgevel van de markt. Als de politie kwam, vluchtten ze snel en lieten ze de spullen achter die ze niet mee konden nemen.  Van de meeste van hen werden hun spullen dan ook in beslag genomen. Nu zijn zij heel anders gaan  denken. In plaats van het zitten en verkopen, staan zij nu en zijn de groenten voorverpakt. Dus als het ware kunnen ze wel een lesje leren, maar niet stoppen met het illegaal verkopen”, benadrukt de burger.

Een standhouder gaf aan dat enkele van hen een stand hebben op de markt, maar niet op de markt zelf verkopen. “Je ziet ze heel vroeg op de markt komen en hun spullen in zakken zetten, om daarna de straat op te gaan om hun spullen te verkopen”, zegt de standhouder. “Het is aan de ene kant goed, maar andere kant ook niet”, zegt een andere burger aan de krant. “De illegale verkopers verhinderen daardoor de openbare weg niet. Je kan zo ook vrij op het zogenaamd voetpad lopen en hoef je niet te lopen op het asfaltgedeelte. Nu komen ze wel op je af om te vragen als je iets wilt kopen en de meeste van hen dragen geen mond- en neusbedekking. Ik weet dat zij proberen te verdienen, maar een ander systeem moet bedacht worden om de illegale verkopers permanent uit het centrum te halen.”

TM  

error: Kopiëren mag niet!