Verkoop langs de straat verloopt moeizaam

“De verkoop langs de straat wordt met de dag erger. Je kan de klanten deze dagen tellen”, zegt een groenteverkoper aan de krant. “In het weekend heb je nog  toeloop, maar ik merk dat het door de week veel rustiger wordt. Normaal kom ik met een volle tafel voor de verkoop, maar deze dagen loop ik maar met de helft en dan toch heb ik niet alles kunnen verkopen. Als groenteverkoper langs de straat heb je veel concurrentie, dus je moet ook van geluk spreken als je klanten krijgt. De prijzen spelen ook een rol, maar goedkoper kan ik mijn spullen niet verkopen.” De groenteverkoper gaf verder aan dat zij dagelijks met een totaalbedrag van SRD 300 naar huis gaat, soms zelfs minder. “En dan sta ik van zes uur tot drie uur te verkopen. Soms loopt het uit naar vijf uur, maar toch zie je geen verschil”, zegt de groenteverkoper. “Ik moet misschien mijn locatie veranderen, maar niemand garandeert me dat de verkoop daar goed zal verlopen. Ik kan alleen hopen dat het dagelijks beter wordt.” Een andere groenteverkoper gaf ook aan dat er geen sprake is van een volledige aanloop of verkoop. “Als de verkoop niet gaat, ga ik wel stoppen ermee. Ik ben ook al boven de 60 en het wordt vermoeiend”, zegt de groenteverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: