Suriname gaat consulaat en ambassade openen in Marokko

Suriname heeft besloten een consulaat te openen in Dakhla, Zuid-Marokko, zo maakte minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdin donderdag in Marokko bekend. Dit melden diverse Marokkaanse media.

Hij maakte het nieuws bekend na zijn gesprekken met de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita. Suriname zal ook een ambassade in Rabat opzetten om de bilaterale samenwerking te stimuleren en investeringen en handel te bevorderen. Ramdin sprak ook nogmaals zijn steun uit voor de positie en soevereiniteit van Marokko ten aanzien van de Westelijke Sahara.

Suriname heeft in 2016 de erkenning van Polisario’s zelfbenoemde SADR ingetrokken. Suriname zal toetreden tot een groeiende lijst van landen die diplomatieke vertegenwoordigingen hebben in de zuidelijke provincies van Marokko. Dakhla herbergt de consulaten-generaal van Gambia, Guinee, Djibouti, Liberia, Burkina Faso, Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinea, Haïti, evenals de Democratische Republiek Congo (DRC).

Suriname en Marokko benadrukten ook de noodzaak om op verschillende gebieden samen te werken, door een roadmap voor samenwerking op te stellen voor de periode 2021-2024. Bourita en Ramdin ondertekenden de roadmap voor samenwerking en beloofden hun vriendschappelijke betrekkingen te verdiepen.

De twee bewindslieden bespraken ook de mogelijkheden om relaties tussen bedrijven te ontwikkelen, met het oog op versterking van de bilaterale uitwisselingen in het kader van de samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!