Personeel stichting One Stop Shop dient petitie in bij vicepresident

Het personeel van de Stichting One Stop Shop voor Chronische ziekten (OSS) heeft woensdag een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vicepresident. 

In de petitie geeft het personeel aan, dat ze woensdag 24 februari van het Management Team van de OSS te horen kregen, dat de stichting, die al 8 jaar lang, kosteloos haar diensten verleent aan chronisch zieken in Suriname, genoodzaakt is haar deuren te sluiten per 1 maart, omdat er geen middelen meer beschikbaar zijn om de stichting verder operationeel te houden. 

De stichting ondersteunt patiënten met chronische zieken kosteloos met medische screening, wondbehandeling, educatie, behandeling door de medisch pedicure specialisten, fysiotherapeuten en psychologen. Door het verlenen van deze diensten heeft de stichting kunnen bijdragen aan stabilisatie van amputatiecijfers in het land.

De medewerkers geven aan, dat door het stopzetten van de werkzaamheden cliënten voortaan niet meer bij de stichting terecht kunnen voor diensten. Verder betekent sluiting van de OSS, dat het personeel brodeloos op straat staat. De medewerkers drukten hun bezorgdheid hierover en over de toekomst van hun gezinnen uit aan de Brunswijk en vroegen ondersteuning in de ontstane situatie.

Brunswijk gaf aan, dat de ontwikkelingen rondom de stichting hem bekend zijn. Hij zei, dat het geheel de aandacht heeft van de regering. De kwestie is besproken met president Chandrikapersad Santokhi en er is opdracht gegeven aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, om de kwestie aan te pakken. Ook werd afgelopen woensdag in de Raad van Ministers goedkeuring gegeven voor het betalen van de salarissen van de medewerkers. 

De regering zal in contact treden met de vertegenwoordiger van de medewerkers om ook hun andere knelpunten aan te horen en aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: