Michael Salons: ‘Wij hebben ons plan gepresenteerd aan de minister van OW’

De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), onder leiding van Michael Salons, stelt tegenover Dagblad Suriname dat zij hun plan hebben ingediend bij de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed. Wat het plan inhoudt, wenste Salons niet te zeggen. “Dat zullen wij nog bekendmaken. De overheid moet voor de mensen zorgen.” Zo reageert hij desgevraagd over oplossingsmodellen voor de problematiek op OW. Voor de regeringswisseling zijn er ruim 1500 mensen in dienst genomen. Inmiddels is hiertegen een onderzoek aangevraagd bij de procureur-generaal. Minister Nurmohamed heeft inmiddels aangegeven dat OW zal moeten bezuinigen en dat personeel afgevoerd zal moeten worden. De bewindsman stelt dat de correcte aanstellingen wel verwerkt worden.

Protestvergadering

De WOOW heeft voor vandaag een protestvergadering opgeroepen. Alle werknemers van Albina tot Nickerie, werkzaam op het ministerie van Openbare Werken, worden opgeroepen om deel te nemen aan de protestvergadering, die gehouden zal worden. “Wij gaan protesteren tegen het ministerie met de meeste rancune en willekeur. Die steeds bezig is werknemers te ontslaan zonder de Personeelswet in acht te nemen. Die geheel buiten de structuren werkt. Waarvan de beloofde transparantie nergens te merken is. Die zich meer focust op harde maatregelen dan het personeel adequaat in te zetten. Waarvan de ambtenaren niet meer uitkomen met hun salaris.” Salons stelt dat de overheid de mensen moet inzetten. “De vakbond is de gesprekspartner. Maar ik kan het beleid op OW wat betreft personeel niet meer volgen”, stelt Salons.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: