Franse Total stopt boren in Keskesi East-1 bron voor kust Suriname 

De Franse oliemaatschappij Total S.A. heeft besloten om de booroperaties op de Keskesi East-1 put voor de kust van Suriname af te ronden voordat diepere doelen worden bereikt als gevolg van aanzienlijke drukverhogingen. Dit berichten diverse internationale media en gespecialiseerde olie nieuwswebsites.

Als gevolg hiervan zal het Noble Sam Croft-boorschip van Noble Corporation, dat de put heeft geboord, zoals gepland worden vrijgegeven.

Total is de exploitant van Block 58 uit Suriname en APA Corporation (Apache Corporation) is haar partner.

Zoals aangekondigd op 14 januari werd in Keskesi East-1 olie, vluchtige olie en condensaat ontdekt in de zogenoemde intervallen van Campania en Santonia in het Boven-Krijt en werd vervolgens naar dieper gelegen doelen van Neocomia geboord.

Naarmate het boren vorderde, ondervond de put aanzienlijke drukverhogingen waarvan APA en Total hebben vastgesteld, dat ze uiteindelijk de mogelijkheden van het boorgatontwerp en de drukregelingsapparatuur zouden kunnen overschrijden, aldus APA woensdag in een update.

Bijgevolg besloten de partners de booroperaties in Keskesi af te ronden voordat de neocomische doelstellingen werden bereikt.

APA zei dat de informatie die uit deze put is verzameld, zal worden gebruikt om een boorgat en boorprogramma te ontwerpen, die een veilige test van de diepe neocomische doelen zal garanderen bij toekomstige verkennings- en / of beoordelingsoperaties.

Volgens de voorwaarden van haar joint venture-overeenkomst heeft APA op 1 januari de exploitatie van Block 58 overgedragen aan Total.

APA heeft een werkbelang van 50 procent in Blok 58 en Total heeft de overige 50 procent.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: