Drie mannen opgepakt met baby reuzenmiereneter in hun auto voor de verkoop

Drie mannen zijn afgelopen dinsdag naar verluidt aangehouden, omdat ze een baby reuzenmiereneter (Tamanoea – Myrmecophaga tridactyla) bij zich hadden. Ze waren gespot in een witte auto bij de rotonde voor de Wijdenboschbrug in Paramaribo. Medewerkers van ’s Lands Bosbeheer (LBB) werden over een en ander geïnformeerd en zij alarmeerden vervolgens het Korps Politie Suriname.  De mannen zouden na hun arrestatie in voorlopige verzekering zijn gesteld, omdat ze een boete niet betaalden. 

In Suriname zijn reuzenmiereneters een beschermde diersoort volgens de Jachtwet van 1954. Vele zoogdieren, waaronder dus miereneters en luiaards, zijn bij wet beschermd. Dit betekent dat er niet op ze gejaagd mag worden, ze mogen niet gedood worden of op een andere manier worden lastig gevallen. Deze dieren mogen ook niet als huisdieren gehouden worden.

Een reuzenmiereneter kan 25 jaar oud worden. Zijn natuurlijke vijanden zijn de jaguar en poema en de mens. Maar, het dier kan zich met zijn scherpe klauwen verdedigen. In maart 2014 werd in Suriname een 43-jarige man zelfs door een reuzenmiereneter gedood toen die met twee andere mannen over de Henry Fernandesweg reed in een auto en het dier de weg over zagen lopen en hij het achterna ging. De man werd iets later dood, met diverse verwondingen aan zijn hals, armen en een schouder, door de andere mannen aangetroffen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: