“Wij zijn vrouwen met doelen en vooruitstrevende plannen”

“Nu zijn wij niet alleen huisvrouwen, maar vrouwen met doelen en vooruitstrevende plannen”, zeggen enkele vrouwen tijdens een gesprek. “Je heb nog enkelen ertussen die ervoor kiezen om alleen huisvrouw te zijn, maar in deze moderne tijd wil ik meer dan dat”, zegt Georgetine. Zij is namelijk huisvrouw, maar probeert van huis uit ook haar eigen ding te doen. “De school heb ik toen niet af kunnen maken, maar door de nieuwe technologie heb ik me zelf veel kunnen aanleren. Twee jaren terug was het leven voor mij opstaan, kinderen klaar maken, eten klaar maken, huis schoonmaken, boodschappen doen, kinderen van school halen, helpen met het schoolwerk en in de avond weer schoon maken en slapen. Het leek toen alsof het werk nooit klaar was. Ik had geen tijd om andere dingen te doen. Maar later ben ik wel gaan beseffen dat je altijd tijd hebt en dat je die zelf vrij moet maken. Ondanks mijn werk thuis, maak ik tijd vrij om bestellingen te maken om zo ook wat te verdienen. In het begin was het moeilijk want als huisvrouw en moeder heb je veel te doen. Als werkende vrouw nu voel ik mij helemaal goed”, zegt Georgetine.

Usha een schoolbuschauffeuse gaf aan dat zij ook huisvrouw was. “Doordat ik vroeg opstond en mij werk al af had, probeerde ik zo ook mijn eigen ding te doen”, zegt Usha. “Ik zet de kinderen op school en kom mijn werk thuis doen, waaronder koken en de huishouding. Daarna ga ik de kinderen die aan mij zijn toevertrouwd, afhalen van school en weer thuis afzetten. Intussen hebben mijn kinderen gegeten en wanneer ik thuis ben, rusten wij samen uit. In de middag zijn het andere kleine klusjes en daarnaast tijd doorbrengen met hen. Ik heb gemerkt dat de bezigheid je juist actief houdt”, benadrukt Usha.

“In deze moderne tijd moeten vrouwen meer naar buiten komen. Je bent zo een voorbeeld voor jezelf, je kind en anderen om je heen. Elke vrouw zet haar leven zelf in elkaar je heb trappen die jij kiest om zelf naar boven te gaan of te zakken”, zegt Mariska. “Voor ik naar het werk ga, zorg ik voor dat mijn kinderen en man met een volle brood bak naar school en werk gaan. Na het werk is er warme maaltijd en aan het eind van het dag is het werk ook af met een schoon en net huis als resultaat. Die bezigheid ontstrest je op een goede manier en brengt je tot rust”, benadrukt Mariska. “Je bent moe maar het resultaat geeft je een goed gevoel. Vrouwen zijn wonderbaarlijk, uniek en apart dat blijft altijd zo. Alleen moeten enkelen het nog beseffen”.

TM    

error: Kopiëren mag niet!