Verdachte (27) van diefstal hoofdlampen van Newmont aangehouden

Het Korps Politie Suriname bericht woensdag 10 maart, dat de recherche van Regio Oost op dinsdag 2 maart de 27-jarige J.D. heeft aangehouden voor diefstal van hoofdlampen van het mijnbouwbedrijf Newmont.

Nadat er door de leiding van Newmont was geconstateerd, dat enkele hoofdlampen van het bedrijf waren weggenomen, werd op maandag 1 maart aangifte van diefstal gedaan bij de politie van het bureau Meerzorg.

Tijdens het politieonderzoek kwam J.D. ,die niet werkzaam is bij Newmont, in beeld. De man bood hoofdlampen, gelijkende op die van Newmont, via social media ten verkoop aan.

Niets vermoedend onderhandelde dit team met de verkoper, waarbij werd afgesproken waar de transactie zou plaatsvinden. J.D. werd met de hoofdlampen in zijn bezit in een pand aan de Nieuw Weergevondenweg aangetroffen en aangehouden.

In het belang van het onderzoek zijn de hoofdlampen in beslag genomen. De verdachte verklaarde, dat de hoofdlampen niet aan hem toebehoren, maar dat hij deze voor iemand moest verkopen.

Na overleg met het Openbaar ministerie werd J.D. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: