PCS heeft nu een Covid-19 vaccinatiepoli

In eerste instantie alleen vaccinatie van PCS-personeel vervolgens ook buitenstaanders 

De Covid-19 vaccinatiepoli in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is dinsdag in gebruik genomen. Raj Jadnanansing, algemeen directeur van het PCS, zegt dat het PCS met het openen van een eigen vaccinatiepoli invulling geeft aan haar medisch-maatschappelijke plicht, aldus het PCS in een persbericht. 

Jadnanansing zegt dat eerst de medewerkers van PCS gevaccineerd zullen worden, vervolgens zal de mogelijkheid bestaan voor buitenstaanders om zich te laten vaccineren. 

Rudi Dwarkasing, de waarnemend medisch directeur van het PCS, noemt het openen van een eigen vaccinatiepoli ‘zorgen voor het personeel’. Het is belangrijk dat er randvoorwaarden gecreëerd worden voor het personeel. Dwarkasing geeft aan, dat er in 2020 zowel medewerkers als patiënten geïnfecteerd zijn geraakt met het Covid-19 virus. In de toekomst zal gekeken worden op welke wijze de patiënten van de chronische afdelingen zullen worden meegenomen gedurende deze vaccinatieperiode.

Deze groep patiënten woont al meer dan 30 jaar in het PCS, dus is het van belang dat zij ook worden beschermd tegen dit virus. Dwarkasing heeft verder gegarandeerd, dat de Covid-19 poli ook beschikbaar zal worden voor de overigen die zich hebben laten registreren via telefoonnummer 178 of online. 

Rakesh Gajadhar Sukul, waarnemend-directeur van het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat het zijn persoonlijk doel is om gemiddeld duizend mensen per dag te vaccineren. Hij stelt, dat de vaccinatie al bewezen heeft, dat het ernstige ziekte en sterfte kan voorkomen. Sukul roept vooral de mensen op die behoren tot de risicogroepen om zich te laten registreren voor de vaccinatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: