Minister Nurmohamed twijfelt aan ’zuiverheid oproep’ protestvergadering bond

‘Redenen vergadering hebben nauwelijks betrekking op behartigen secundaire belangen ambtenaren’

In niet mis te verstane bewoordingen heeft bij brief van dinsdag minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken de voorzitter van de bond Werknemers Organisatie Openbare Werken, Michael Sallons, laten weten te twijfelen aan de ‘zuiverheid’ van de oproep voor een protestvergadering donderdag 11 maart.

Nurmohamed: ‘Het is mij niet bekend wie verantwoordelijk is voor de organisatie van een dergelijke ‘wilde’ protestvergadering. En de in de oproep aangehaalde redenen hebben nauwelijks betrekking op het behartigen van de secundaire belangen van voornamelijk ambtenaren werkzaam bij Openbare Werken.’

‘Verder getuigt het van respectloosheid naar de leiding van het ministerie om op te roepen te strijden tegen het ministerie en daar bovenop oproepingen aan te plakken binnen het gebouw.’

Nurmohamed kwalificeert de protestvergadering in zijn brief als ‘ongepast’. Hij treft de nodige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de orde verstoord gaat worden of misbruik gemaakt wordt van personeelsleden.

De bond mag wel een petitie aanbieden. De bewindsman schrijft verder, dat de bond met een ‘wilde’ protestvergadering voorbij gaat aan de ‘eerlijke, transparante en constructieve wijze van communicatie en werken door het ministerie gepropageerd’.

In de oproep voor de protestvergadering staat onder andere ‘wij gaan protesteren tegen het ministerie: met de meeste rancune en willekeur’.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: