Minister Amoksi spreekt met SDG-Jeugdambassadeurs over jeugdbeleid

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft de Sustainable Development Goals (SDG) Jeugdambassadeurs Chermain Pansa, Sivean Hammen en Jeugd Parlementariër Winston Adaba op zijn kabinet ontvangen, zo bericht het ministerie woensdag 10 maart.

Tijdens dit bezoek zijn conceptvoorstellen gegeven voor hoe de jeugdvertegenwoordigers een bijdrage kunnen leveren aan vraagstukken over het jeugdbeleid. Ook is er interesse voor beleidsgebieden inzake de jeugd waarop het ministerie zich zal focussen. Ook werd gesproken over hoe jeugdcriminaliteit een halt toe te roepen. 

Er is met de bewindsman ook gesproken over projecten van Stop Kindergeweld en Misbruik, het verzwaren van de straffen tegen daders en het meer belichten van de strafbare feiten.

De jeugdvertegenwoordigers hebben ook gesproken over enkele modellen die zij zullen ontwikkelen om het ministerie dichterbij jongeren te brengen. 

Navisa Waterberg, vertegenwoordigster van het Bureau Vrouwen – en Kinderbeleid (BVK) sprak over enkele actuele projecten, waaronder filmpjes over seksueel misbruik in samenwerking met Opa Doeli. Ten aanzien van het kinderbeleid geeft de bewindsman aan dat het ministerie daadwerkelijk één van de portefeuillehouders is van het jeugdbeleid en dat zij daarom de afdeling Jeugdzaken van de politie niet moeten overslaan.

De minister zei verder. dat hij uitkijkt naar het projectvoorstel van de jeugdvertegenwoordigers. Zij moeten informatie inwinnen en hun voorstel op papier zetten, dan zullen zij de ondersteuning krijgen van het BVK.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: