‘Marronvrouw heeft vrijheid om voor eigen traditionele waarden te kiezen’

De socioloog Fidelia Graand Galon zegt aan Dagblad Suriname ‘dat de marronvrouw zich bewust moet zijn van de traditionele cultuur’. “Door het traditionele te behouden, kan dit ook worden toegepast in het dagelijks leven.” De boodschap voor de marronvrouw is dat men de vrijheid heeft om geïnformeerd te worden over de eigen tradities. “En men heeft ook de vrijheid om westerse informatie tot zich te nemen.” Gallon geeft als tip: “Neem beide en houdt het gebalanceerd en gebruik het beste daaruit, want het traditionele en het westerse werken.” De socioloog zegt ook dat niet vergeten moet worden dat het een recht is wat men als mens heeft om voor beide systemen te kiezen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: