“Ik praat minder en heb bewezen dat ik capabel ben”

In verband met de Internationale Dag van de Vrouw werden gesprekken gevoerd met enkele burgers in het centrum. Elk jaar verbindt de VN een thema aan deze dag en voor 2021 werd gekozen voor het thema “Women in leadership: Achieving an equal future in a covid-19 world”. (Vrouwen in leiderschap: Naar een gelijkwaardige toekomst in een covid-19-wereld).  Een alleenstaande vrouw gaf aan dat je juist in deze moeilijke tijd ziet wie de leiders en de doorzetters zijn. “De situatie heeft heel veel gedaan met zowel kleine als grote ondernemers, maar dan zie je toch dat men probeert op te staan.” Een andere burger, die zelf een klein-ondernemer is, gaf aan dat zij haar dromen niet heeft opgegeven ondanks de financiële situatie. “Ik heb mijn hoofd boven water gehouden. Opgeven is geen optie. Door alternatieven te zoeken en door te zetten, word je een goede leider”, benadrukt de burger. “Ik wil een voorbeeld voor mijn kinderen zijn. Ze moeten weten dat je na vallen toch een manier zoekt om op te staan.”

Een standhouder gaf aan dat zij met deze dag zich heel apart en sterk voel. “Het is niet alleen deze ene dag, maar dagelijks. Doordat ik niet heb opgegeven en mij ben blijven inzetten, maakt het mij dagelijks trots”, zegt de standhouder. “Ondanks de situatie vorig jaar bleef ik mijn hossel doen. Ondanks de sluiting en lockdown probeerde ik aan opties te komen om mijn hossel draaiende te houden en dagelijks geld te maken”, aldus standhouder. “Als moeder probeer ik een goed voorbeeld en begeleider te zijn. Dat heeft het land ook nodig. Ik heb minder gesproken en heb vaak genoeg bewezen wat ik kan en dat ik capabel ben. Met zo een ambitie en inzet gaat het land zeker vooruit, ondanks de situatie.” De Internationale Dag van de Vrouw moet niet op één dag herdacht worden, maar iedere dag. “Vrouwen zowel mannen proberen dagelijks actief te zijn, dus het is dagelijks een unieke dag”, zegt de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: