“Ik heb liever dat mijn kinderen een vaste baan zoeken”

De verkoop op de zondag lijkt voor enkele standhouders, die langs de straat verkopen, vlotter te gaan. “Door de week wacht ik toch tot een bepaalde tijd om klanten te krijgen, maar op de zondag heb je garantie dat je vanaf ‘s morgens verkoopt. Voor de ochtend tot in de middag tegen 13.00 uur heb ik al ongeveer SRD 400 gemaakt. Het is liever iets dan niets. Ik heb dagen meegemaakt, waarbij ik niet eens met zo een bedrag naar huis ging. Dus ik ben tevreden met wat ik krijg”, zegt Mala. Zij geeft verder aan dat velen hebben opgegeven met de verkoop langs de straat. “Net voor mijn stand had je twee andere verkopers. Maar die komen al twee weken niet. Telefonisch gaf zij aan dat zij niet meer mee gaat doen. Ik begrijp het, de verkoop gaat niet echt en eenieder is nu op zoek naar een vaste baan. Ik ben al op een bepaalde leeftijd, maar heb liever dat mijn kinderen een vaste baan zoeken. Het verkopen langs de straat is heel erg vermoeiend. Ik doe al langer dan 20 jaren mee met de verkoop en ik heb in die jaren ook zoveel keren mijn stand moeten verplaatsen. De hossel is zwaar. Je staat 4.00 uur op om voorbereidingen te treffen en ook nog om een plek te zoeken waar je weet dat de verkoop zal gaan. Dan als je nog op je stand bent, heb je weer geen zekerheid dat je alles of de helft nog gaat verkopen. Ik heb liever dat mijn kinderen iets zoeken waar er zekerheid is”, benadrukt Mala.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: