China legt nieuwe internetkabel van Pakistan naar Afrika en Europa

De kabel brengt een snellere internetverbinding naar onderontwikkelde regio’s in het Midden-Oosten en Afrika. Dat is de nieuwste stap in het digitale zijderouteplan, een strategie die China en haar bondgenoten moet versterken op het wereldtoneel.

Het Belt and Road Initiative, ofwel de Nieuwe Zijderoute, is een project dat 68 landen in de wereld betrekt. Het doel? China en haar partners economisch stevig in het zadel houden. Sommige van deze landen kregen serieuze klappen tijdens de pandemie en kwamen in de schulden te zitten. Daar moet Peking nu iets aan doen.

Een onderdeel van het reddingsplan is de digitale infrastructuur van haar partners opkrikken. De nieuwe internet kabel, die dit jaar nog klaar voor gebruik zal zijn, is daar een voorbeeld van. De kabel heet officieel de Pakistan East Africa Connecting Europe cable, ofwel PEACE.

Via glasvezels zal er snel internet geleverd worden aan delen van het Midden-Oosten, Oost-Afrika en Europa. Ook het bereik van telefoons zal beter worden.

error: Kopiëren mag niet!