Brunswijk ligt niet wakker van kritiek rondom verjaardagsfeest

“Ik heb rekening gehouden met covid, maar er zijn mensen gekomen”

Vicepresident Ronnie Brunswijk ligt niet wakker van de kritiek rondom de uitbundige viering van zijn 60ste verjaardag, terwijl het houden van verjaardagsfeestjes vanwege het gevaar van covid-19 al een jaar verboden is. “Ik heb rekening gehouden met covid, maar er zijn mensen gekomen”, zei de tweede man van het land op vragen van journalisten. Brunswijk voerde aan dat hij afgelopen zondag 7 maart als duidelijke voorwaarde op zijn feestje had gesteld dat 50 tot 60 personen naar binnen mochten en dat zij verplicht de 2 meter aan sociale afstand in acht moesten nemen. De plaats was daarom ook conform covid-19 protocollen ingericht voor maximaal 60 personen. “Ik heb die 60 mensen duidelijk gezegd: ‘Mensen jullie blijven één uur lang. Dat is meer dan genoeg om te feliciteren’. En wanneer men even heeft gegeten en den man dringi wan sani, dan gaan die weg en dan komen anderen. Zo was het georganiseerd”, aldus Brunswijk. Hij voegde eraan toe dat indien mensen een drukte hebben waargenomen, dat dan achter de poort zou zijn geweest, aangezien de straat afgesloten was.

error: Kopiëren mag niet!