Bromfietser (52) dodelijk geschept door auto te Nieuw-Amsterdam

De 52-jarige Wiebe Peneux is dinsdagavond dodelijk geschept door een pick-up op de Pronkweg te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag. De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam kreeg van het Command Center de melding van de aanrijding. Agenten troffen bij aankomst de bromfietser, die geen levensteken meer vertoonde, op het wegdek aan.

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat Peneux en de 26-jarige pick-up bestuurder S.H. vanuit de richting Meerzorg kwamen en rijdend in de richting van Nieuw-Amsterdam. Ter hoogte van de Urutuweg werd de bromfietser van achteren aangereden. Hij liep zware letsels op en overleed ter plekke.

Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood van Peneux vast, waarna zijn lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag werd genomen. Beide voertuigen zijn voor herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de pick-up bestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij zal bij de Hulpofficier van Justitie worden voorgeleid, waarna het dossier ter verdere afhandeling zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!