Twee afdelingen technische dienst Minowc in actie

Er heerst wederom grote ontevredenheid op het Onderwijsministerie door het niet nakomen van afspraken. De medewerkers van de afdelingen Gebouwen & Terreinen, en Schoonmaak & Bewaking, die onder de Technische Dienst van het Onderwijsministerie (Minowc) vallen, hebben sinds maandag het werk neergelegd. Dit meldt BPMO-voorzitter Guno Sabajo aan Dagblad Suriname. Het betreft hier geen loonsverhoging, waar de ontevreden medewerkers op uit zijn. Bij hen spelen andere factoren een rol, zoals werkveiligheid, vervoerstoelage, het uitblijven van benoemingen en bevorderingen en het niet inlopen van betalingsachterstanden voor geleverde diensten op de zon- en feestdagen.

Volgens Sabajo is er een onhoudbare situatie ontstaan. Zo zijn er geen gekeurde voertuigen beschikbaar voor de medewerkers van de afdeling Gebouwen & Terreinen, waardoor zij hun eigen vervoer moeten inzetten om het werk te kunnen doen. Met de exorbitante brandstofprijzen zijn de medewerkers niet meer in staat dit vol te houden. “De achterstanden in de uitbetaling voor de zon- en feestdagen zouden eind januari in orde moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Ook hun vervoerstoelage moet aangepast worden, dat hadden ze 1,5 jaar terug al in een uitgewerkt plan ingediend, maar daarop is er nooit antwoord gekomen. Dus de medewerkers waren maanden spontaan in actie gegaan.”

De BPMO-voorzitter accentueert dat er lopende en harde afspraken zijn gemaakt die niet nageleefd worden. De bond timmert al een hele poos aan de weg om de verdiende benoemingen en bevorderingen in te laten gaan, maar nog steeds blijkt dit een pijnpunt te zijn. De directeur van het Onderwijsministerie ontvangt de 2 afdelingen vandaag om de issues te bespreken. Naar zeggen van Sabajo worden de acties verscherpt als er niets uit de bus komt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: