Tijdens avondklok op Ringweg drie verdachten in pick-up opgepakt

In wagen zijn aangetroffen een pistool, patronen, losse flodders en 3 kilo tapirvlees

De politie van het ressort Centrum heeft tijdens de avondklok in de nacht van donderdag op vrijdag bij een mini roadblock op de Ringweg drie verdachten – V.M. (42) en twee vreemdelingen A.Q. en A.D., beiden 29 jaar oud – aangehouden voor overtreding van de Vuurwapen-, Jacht- en Vreemdelingenwet, aldus het Korps Politie Suriname maandag 8 maart.

De drie zaten in een pick-up die niet voorzien was van nummerplaten en van wie V.M. de bestuurder was. De ter plaatse aanwezige Hulpofficier van Justitie, die opmerkte dat de bestuurder een zenuwachtig gedrag vertoonde en deed alsof hij de bevelen van de politie niet verstond, gaf de opdracht om de pick-up van V.M. grondig te doorzoeken.

In het voertuig troffen agenten een Glock 17 pistool met vijftien 9 mm scherpe patronen en vier losse flodders aan. Ook een nummerplaat van het Nationaal Leger en ongeveer drie kilo tapir vlees werden in de pick-up aangetroffen. Zowel het voertuig als de aangetroffen goederen werden door de politie in beslag genomen.

V.M. gaf de politie te kennen, dat het wapen van zijn zakenpartner is, die momenteel in het binnenland vertoeft.

Het drietal werd na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering geplaatst. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: