Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling geproclameerd

Cairo: “Eens had hij geen geld, toen verpande hij een ketting om toch te kunnen helpen”

De Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling is vandaag geproclameerd. De voorzitter van de stichting is Adolfine Cairo, de vrouw van vicepresident Ronnie Brunswijk. De stichting wordt verder gevormd door de kinderen van de vp.

Overzicht

Cairo stelde dat de vp alom bekend staat om zijn sociaal karakter en de bijdrage die hij reeds tientallen jaren levert aan de groei en ontwikkeling van onder meer jongeren, sport, educatie en ondernemerschap in Suriname. “Hij is erg sociaal en kan de gevoelens en behoeften van mensen goed inschatten. Brunswijk is iemand die zich aan zijn woord houdt. Lang terug had hij geen geld. Toen verpande hij een gouden ketting om toch te helpen”, stelde Cairo. “Daarmee begon het. Met deze stichting willen wij een overzicht hebben. Als geen andere weet ik hoe hij zich inzet. Ik kan mij geen geval herinneren waar hij iemand heeft weggestuurd. We willen structuur brengen. We willen een stem zijn naar andere instanties toe. Het gaat niet alleen om financiële steun. Wij zullen het vertrouwen in ons niet schaden”, stelde Cairo. 

Ik voel me geweldig

Vp Brunswijk stelde dat hij erg verrast is geworden met de stichting. “Ik bedank mevrouw Cairo en allen. Ik voel me heel goed. Er komen dagelijks mensen voor hulp. Je ziet inderdaad dat zij hulp nodig hebben. Wij gaan het verder oppakken. Ik ben zeker dat Suriname een beroep kan op deze organisatie. Als we bundelen, kunnen wij betere ontwikkeling brengen voor ons land. Ik voel me heel geweldig. Ik zal me zeker inzetten. Jullie hebben mijn ondersteuning. Mi breti, a neng o tan hey. Gado ow yep unu”, aldus de vicepresident.

error: Kopiëren mag niet!