Saina teaser: Parineeti Chopra straalt als badminton speler

De eerste teaser voor Saina, het Amole Gupte-regieproject over de Indiase sterbadmintonster Saina Nehwal, is nu uit. Parineeti Chopra speelt de titelrol. Hoewel dit slechts een teaser is, geeft het een bevredigende blik op de loopbaan van de speelster en de film in 1,5 minuut.

De teaser begint met Parineeti’s voice-over die de discriminatie tussen jongens en meisjes onderstreept die in de meeste Indiase huishoudens voorkomt. Terwijl meisjes huishoudelijke taken moeten doen, worden hun broers naar de universiteit gestuurd voor hogere studies. En als ze volwassen zijn, wordt verwacht dat het huwelijk het einde en het einde van het leven van een vrouw is.

Op de beelden is te zien hoe Parineeti’s Saina het badmintonveld betreedt en zich voorbereidt op een wedstrijd. We krijgen ook Saina’s prestaties te zien.

De film ziet er zeker veelbelovend uit. Hoewel we kunnen verwachten dat de film vol zal zitten met Bollywoods onvermijdelijke masala, gebrek aan subtiliteit en nogal wat nationalisme, die een onderdeel zijn van bijna alle sportbiopics, lijkt Saina toch de moeite waard om op te wachten.

Gupte heeft sterke geloofsbrieven dankzij zijn bekroonde film Stanley Ka Dabba uit 2011 en niemand kan met een gerust geweten ontkennen dat Parineeti een solide prestatie kan neerzetten als de rol daarom vraagt. En dit is misschien wel de meest veeleisende rol die ze in haar filmcarrière heeft gespeeld.

Parineeti’s uiterlijk lijkt in de verste verte niet op Saina in de film, ondanks de moedervlek op haar wang, maar dat is niet erg. Acteurs die publieke figuren spelen, moeten meeslepend zijn in hun rol, en hoeven niet noodzakelijkerwijs gelijkenissen te vertonen met de echte persoon. Saina komt uit op 26 maart.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: