Eerste steen scholencampus te Hanover gelegd door president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag de eerstesteenlegging voor de scholencampus te Hanover gedaan. Hij wil dat de gebouwen voor oktober van dit jaar opgeleverd worden. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname. De sprekers waren van mening, dat de eerstesteenlegging een groot moment voor de leerlingen van het binnenland, in het bijzonder die van het district Para, is.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei zich bewust te zijn van het belang van  een VOJ/VOS-faciliteit in die omgeving. Hij stelde ook ingenomen te zijn met het feit, dat ouders na een jaar geen duur transport meer hoeven te bekostigen, de leerlingen een normaal leven zullen leiden zonder te vroeg in de ochtend op te staan en de leerlingen in de nabijheid van hun ouders onderwijs op VOJ en VOS-niveau kunnen volgen.

Minister Levens kondigt discussie over onderwijsvernieuwingen aan met haar collega’s van Japan en Duitsland

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt de komst van de campus op een lijn met de vernieuwingen binnen het onderwijs. ‘We kunnen niet een nieuw gebouw hebben en oud onderwijs verzorgen.’ De vernieuwingen zal zij vooral in verband met de Covid-19-pandemie trekken naar een internationaal niveau. De

bewindsvrouwe kondigde aan een topdiscussie te zullen leiden hierover samen met haar collega-ministers van Japan en Duitsland. ‘We moeten ervoor zorgen, dat elk kind in het systeem blijft, bloeit en zijn of haar talent kan ontwikkelen.’

Parlementsvoorzitter Marinus Bee plaatste een kritische kanttekening bij het geheel: hij hoopt op een goed onderhoudsplan. De gebouwen moeten volgens hem na 10 tot 20 jaar nog overeind staan. ‘In Suriname blinken we niet uit hierin’, zei Bee. De campus te Hanover zal in 2022 compleet opgeleverd worden.

error: Kopiëren mag niet!