De Purple Movement bezoekt op Dag van de Vrouw gedetineerde vrouwen in Santo Boma

‘De vrouwenorganisatie Purple Movement heeft op de Internationale Dag van de Vrouw, maandag 8 maart, drie activiteiten. Rond tien uur ‘s ochtends wordt een bijzonder bezoek gebracht aan  vrouwen in detentie. Vrouwen geïnterneerd in de strafinrichting Santo Boma ontvangen een pakket met verschillende producten voor de persoonlijke hygiëne. Tevens worden verschillende snacks en een vruchtenpakket overhandigd aan de vrouwen. 

Met deze geste levert Purple Movement een bijdrage aan het toekomstig resocialisatieproces van deze sisa’s om hun rol wederom waardig in te nemen in de Surinaamse samenleving.

Vrouwen uit verschillende districten leggen om elf uur een bloemetje bij het standbeeld van Mama Sranan. 

Hierna wordt een petitie aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de steeds nijpender effecten van maatregelen vanuit de regering Santokhi- Brunswijk op voornamelijk gezinnen in Suriname.

Vrouwen zijn de hoeksteen van het gezin en moeten extra beschermd en ondersteund worden in de huidige slechte sociaal-economische situatie van Suriname.

Purple Movement geeft met haar activiteiten een duidelijk signaal aan de empowerment van voornamelijk de mofina vrouwen in stad en binnenland die extra te lijden hebben onder de huidige maatschappelijke malaise in het land. ‘A challenged world is an alert world, and from challenge comes change!!’

Purple Movement’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: