BEP in kader Internationale Dag van de Vrouw: ‘Slachtofferhulp moet gestructureerd worden’

De politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) feliciteert de Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de vrouwen, met de Internationale Dag van de Vrouw, International Women’s Day, heden, 8 maart 2021. Een dag die sinds 1911 internationaal wordt herdacht om aandacht te vragen voor de positie, situatie en ontwikkeling van vrouwenbelangen in de hele wereld.

Dit jaar wordt in het kader van deze internationale dag, de nadruk gelegd op de positieve invloed die vrouwen uitoefenen op maatschappelijke onderwerpen en discussies. Met andere woorden vrouwen in leiderschapsposities Deze positieve boodschap willen wij op de eerste plaats zoeken in het geplaatst zien van een groot aantal vrouwen op de kandidatenlijsten van de BEP, in de afgelopen

verkiezingen van mei 2020. Dit in het kader van vrouwen van onze partij zoveel mogelijk te laten participeren in leidinggevende posities. Waarbij de BEP deze positieve boodschap ook wil betrekken bij die veranderingen die er nodig zijn, om gelijke kansen voor een ieder mogelijk te maken. Zoals verwoord in ons verkiezingsprogramma en onze partij-ideologie.

Als wij terugblikken naar het afgelopen jaar, zijn vrouwen om wat voor reden dan ook, opnieuw slachtoffer geworden van geweld en mishandeling, soms zelf met de dood als gevolg. Vrouwenmoord, anders gezegd. Elke vorm van geweld tegen vrouwen en meisjes wordt veroordeeld. Wij roepen het Surinaamse justitieel apparaat op om te blijven optreden tegen hen die zich hieraan schuldig maken.

Verder moet slachtofferhulp via de overheid en maatschappelijke organisaties gestructureerd worden en moet er ook psychologische hulp voor de daders beschikbaar komen. 

De BEP verklaart zich solidair met alle vrouwen en vrouwenorganisaties die opkomen voor de rechten van vrouwen, de waardigheid en de gelijke behandeling waar zij sociaaleconomisch gewoon aanspraak op maken. Ook de vrouwen die alleen aan het hoofd van een gezin staan als alleenstaande moeders, moeten worden versterkt door wetgeving en reorganisatie van economisch -maatschappelijke structuren en vrouwenstructuren.. Door de slechte economische situatie in het land is het onmogelijk om hun gezinnen normaal te voorzien van alle basisbenodigdheden.

Ondanks de slechte economische situatie roept de BEP de Surinaamse overheid op om structuren en mogelijkheden te blijven creëren voor vrouwen, zodat zij waardig kunnen participeren als burgers van ons land, ook in de politiek en leidinggevende posities. Het aanbieden, naleven en controleren van gelijke kansen aan vrouwen in onze samenleving, zal bijdragen aan hun persoonlijke groei, hun sociaaleconomische groei en vermindering van armoede in Switi Sranan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: