Automobiliste (27) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Wayamboweg

De 27-jarige automobiliste Chanelle Kasandikromo is zondagavond na een verkeersongeval op de Wayamboweg overleden. Ze had vermoedelijk in een bocht de controle over de auto verloren waardoor de auto van de weg raakte en over de kop sloeg. Een zus van het slachtoffer die in de auto zat werd gewond in een ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagavond 8 maart.

De politie van het bureau Groningen kreeg rond half negen ‘s avonds de melding dat op de Wayamboweg, voorbij de Zesde Rijweg, een auto over de kop was geslagen. Toen agenten ter plaatse arriveerde troffen zij een auto op de langs de weg lopende berm aan van wie de bestuurder geen levensteken meer vertoonde.

Het politieonderzoek wees uit dat Kasandikromo, met haar jongere zus D.K., over de Wayamboweg reed vanuit de richting Paramaribo en rijdend richting Groningen. Voorbij de Zesde rijweg verloor Chanelle bij het beschrijven van een rechtse bocht de controle over de besturing van het voertuig en kwam op de rechterberm terecht. De auto sloeg over de kop en de bestuurster werd daarbij uit de auto geslingerd. De wagen kwam op de berm tot stilstand. 

De bestuurster overleed ter plaatse. Een arts stelde officieel haar dood vast. Haar zus is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Chanel Kasandikromo, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, was in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Haar lichaam werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: