President Santokhi: ‘Wij gaan het waterprobleem in Commewijne oplossen’

Vicepresident Brunswijk: ‘De SWM-directeur gaat niet met pensioen voordat watervoorziening Commewijne in orde is’

Met veel ceremonieel en toespraken is zaterdag het startsein gegeven voor het storten van een platform ten behoeve van een nieuwe drinkwaterinstallatie en aanleg van bijbehorende distributieleiding in Commewijne. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) startte in februari vorig jaar met de bouw van een waterproductiecentrum te La Liberté in Commewijne, met een productiecapaciteit van 500 kubieke meter per uur. Hiermee moeten inwoners van Commewijne dagelijks schoon drinkwater uit de kraan zien stromen. 

Santokhi: ‘Als wij iets zeggen dan doen wij dat ook’

President Chandrikapersad Santokhi zei in zijn toespraak vanaf de verkiezingscampagne aangehoord te hebben, dat de waterproblematiek in Commewijne dringend aangepakt moet worden. ‘Wij gaan dit oplossen. Als wij iets zeggen, dan gaan wij het ook doen. Dat is de branding van deze regering.’

Brunswijk: ‘Ik bel elke dag de directeur van de SWM’

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei, expliciet een beroep gedaan te hebben op de SWM-directeur, Marlon Oosterling, om het project voor de watervoorziening in Commewijne af te ronden, voordat hij met pensioen gaat. Brunswijk garandeert, dat hij het project nauw in de gaten zal houden. ‘Ik zal enorm blij zijn op de dag, waarop we die kraan opendraaien en het water komt optimaal uit de kraan. Vandaag ben ik getuige van het startsein van de stortwerkzaamheden van de drinkwaterinstallatie.’ 

De vicepresident stelde verder achter alle betrokken instanties aan te zullen blijven zitten, om de deadline van het project te halen. Hij zei nu al elke dag de SWM-directeur te bellen om te vragen wanneer de burgers van Commewijne water krijgen. ‘Hij gaat niet met pensioen zolang hij nog niet heeft gezorgd voor de watervoorziening van Commewijne.’

SWM-directeur Marlon Oosterling zei blij te zijn, dat het oplossen van de waterproblematiek hoge prioriteit bij de president geniet. Hij stelde invulling te zullen geven aan de instructie van de president om het project binnen zes maanden op te leveren. In totaal zal 125 kilometer aan buizen aangelegd worden. ‘Ik weet niet hoe, maar het moet gebeuren.’ De directeur gaf verder aan, dat er machines zijn aangeschaft om de werkzaamheden uit te voeren. In het afgelopen jaar heeft het project veel stagnatie ondervonden als gevolg van de Covid-pandemie.

‘De waterproblematiek zal tot het verleden behoren. Een lang gekoesterde droom van burgers in het district zal met deze faciliteit in vervulling gaan’, zei districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab. Hij drukt bewoners en bezoekers van Commewijne op het hart om op een verantwoorde wijze om te gaan met water. ‘Omdat de transportkosten voor water heel erg hoog zijn, moeten sommige bewoners in het district genoegen nemen met regen en putwater.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: