“Maar, is er zekerheid?”

“Eenieder wil meedoen aan een hossel, omdat er geen ander alternatief is. Efu wroko n’e kong, w’o creëer srefi”, zegt een burger aan de krant. Er zijn velen die meedoen aan groente- of fruitverkoop langs de straat. Daarnaast heb je nagel- en haarsalons en dan ook nog het koken en bakken op bestelling. In deze harde tijd zoekt eenieder iets om mee te doen met de hossel om tenminste de helft van hun problemen op te lossen. Maar, is er zekerheid?, vraagt de burger zich af, die zelf meedoet aan een hossel. “De aanloop is heel erg slecht en er zijn ook veel meer concurrenten. Hoe haal je het? Als die vaste baan er was, zou ik het zeker nog even redden, maar ik zit al een jaar achter. Hierbij neem ik 2020 niet mee, want dat was echt een verloren jaar. Ik ben gelukkig niet de enige kostwinner, maar uiteindelijk moet je als vrouw ook je eigen zaken kunnen doen. Ik zag dat enkele groenteverkopers langs de straat geüpgraded zijn. Zij betalen en ontvangen betalingen via een app op hun mobiel. Hoe ga ik die competitie aan, op mijn oude leeftijd”, zegt een andere groenteverkoper. Er komen zoveel nieuwe dingen op de markt, maar niet eenieder kan er uitgebreid  aan meedoen, dus ik ga dan achterlopen.

Een groenteverkoper, die gebruikmaakt van het betalen via een app, gaf aan dat het voor haar gemakkelijk is. “Ik kom niet in contact met geld en voel me veilig. Veel mensen worden geroofd, dus ik voel me dan op zo een manier veilig. Soms zijn dingen die nieuw zijn wel goed. Veel groenteverkopers doen het nog op de oude manier en niet eenieder heeft het geduld en tijd, vooral met deze slappe verkoopdagen, dus we kijken wat het wordt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: