Kunstenaar Rahied Abdoel: ‘Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk is vereeuwigd’

De Surinaamse welbekende kunstenaar Rahied Abdoel heeft een heel speciaal borstbeeld vervaardigd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Rahied Abdoel: “Het is een borstbeeld dat vooral ook in het kader van de 60ste  verjaardag (07 maart)  van Vicepresident Ronnie Brunswijk is vervaardigd. Het is een borstbeeld gemaakt van cement en gelakt met 2 componenten, brons en gouden lak. Of er sprake zal zijn van een onthulling is nog niet duidelijk, het stuk moet eerst gezien moet worden door de VP”.  Abdoel verwacht hem één van deze dagen te mogen verwelkomen in zijn werkruimte. Maar de boodschap is duidelijk met dit kunstwerk dat los van de kundigheid te vervaardigen en tonen van dit stuk ook Zijne Excellentie hierbij  is vereeuwigd. Het zal voortleven waarbij de komende generaties altijd zullen kunnen terugblikken op wie Bigi Bravo was. 

Het is een borstbeeld gemaakt van cement en gelakt met 2 componenten, brons en gouden lak.

“Het idee van een borstbeeld van de vicepresident is ontstaan uit een gesprek met de directeur van Rudisa motors, de heer Anand Pherai. Hij kwam met het idee, waarom geen borstbeeld van de VP? Zodoende heb ik het idee toen meegenomen en dacht serieus eraan. Ging op onderzoek uit met de vraag, wie is Bigi Bravo? en al snel was ik onder de indruk gezien het feit dat hij zich heeft weten te profileren als iemand te zijn in de hoedanigheid van succesvolle ondernemer, jungle commando  leider, directeur van een voetbalteam  Inter Moengo Tapoe, DNA voorzitter en nu de Vicepresident van Suriname. Het is voor het eerst in de geschiedenis van vestiging van 300 jaar marron gemeenschap voorgekomen dat deze persoon in kwestie 1 van de meest belangrijke persoon is geworden van ons land. Dat heeft me bewogen om dit bijzonder stuk te vervaardigen dat ook een symbolische weergave geeft van geboorte tot een succesvolle leider in de sokkel”, zegt de kunstenaar in gesprek met Dagblad Suriname.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: