Educatieve tochtjes met de oppas

“De situatie is onder controle, dus het lijkt mij goed om mijn kind bij de oppas te zetten om te leren communiceren en samen te spelen met anderen”, zegt Ferusha aan de krant. Hoe zij ook moet werken, vindt zij het beter dat haar tweejarige zoon naar de oppas gaat in plaats dat hij thuisblijft met oma. “Het komt wel duur uit, maar ik wil het allerbeste voor mijn kind. Aangezien er ook geen school was, besloot ik liever de draad zelf op te pakken. Ik ging toevallig naar diezelfde oppas toen ik klein was, dus heb er volle vertrouwen in”, zegt Ferusha.  Enkele oppashouders gaven tijdens een gesprek aan dat zij de protocollen strak blijven uitvoeren. “Het reinigen van de ruimte en de spullen wordt nu als routine gedaan. Ook het desinfecteren van de handen bij de kinderen wordt vaak gedaan”, zegt een oppashouder. Een andere oppashouder gaf aan dat zij vaak activiteiten deed met de kinderen. “Door de situatie waren die gestopt, maar zij zijn pas weer begonnen. De oudere kinderen die naar de oppas kwamen, zaten te balen. Na het oefenen, werkjes maken of spelletjes spelen, gaven enkele kinderen aan dat ze iets buiten willen doen. Dus de educatieve tochtjes naar velden en andere plaatsen starten weer. De kinderen hebben het nodig. Ik hoop dat andere ouders hun vrees een beetje hebben losgelaten. Niet eenieder is nog bereid zijn of haar kind te zetten bij de oppas, maar het is goed voor de ontwikkeling van het kind”, aldus de oppashouder. “Hopelijk gaat die vrees wel weg.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: