Colleges op campus Adek komen langzaam op gang

De colleges op de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname komen langzaam op gang. Aan de Leysweg worden sommige colleges al verzorgd. Ook practicum lessen komen op gang. De fases worden in groepen verdeeld. De meeste lessen blijven vooralsnog online. Op de medische faculteit aan de Kernkampweg worden er ook practica verzorgd. In gesprek met Dagblad Suriname delen universiteitsstudenten hun ervaring over studeren in tijd van een pandemie. Dagblad Suriname sprak met studenten van verschillende faculteiten.

Voordelen en nadelen

RJ is student aan de medische faculteit met als studierichting Geneeskunde. “Studeren in tijden van een pandemie is voor de meeste een grote verandering. Velen moeten zich aanpassen aan de nieuwe methoden van lesgeven. Daarnaast komen er nog zaken bij kijken, waaronder: hebben alle studenten internet, hebben ze een laptop, kunnen ze aanwezig zijn enzovoorts. Voor mij persoonlijk vind ik dat er zowel voordelen zijn als nadelen. Voordelen zijn onder andere dat de lessen opgenomen kunnen worden en ik op mijn eigen tijd de lessen kan volgen. Ik hoef dagelijks geen lange rit naar de faculteit te maken. Maar er zijn ook nadelen. Sommige docenten kan je niet verstaan, vanwege hun trage internet of de mijne. Soms val je automatisch uit de sessie vanwege slechte internet, vooral als het regent. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Maar met de juiste uitdaging lukt het wel.

Aanpassen

AM is student aan de technologische faculteit met als studierichting Geowetenschappen. Hij vertelt dat het een bijzondere uitdaging is. “Aan het begin had niemand kunnen indenken dat het zo lang en zo lastig zou zijn. Ik vind dat de universiteit al ruim voor de periode van de pandemie uitdagingen kende. Desondanks deden het personeel en de docenten hun best om zo optimaal mogelijk hun les te geven. Met de pandemie werd duidelijk dat er nog veel geïnvesteerd moet worden op het gebied van moderne educatie. Het moodle-systeem van de Adek is niet de beste manier van les volgen. Maar gelet op de situatie moeten wij ons allen aanpassen. Docenten hebben geïmproviseerd en geven middels andere platformen les. Online lessen kunnen heel erg vermoeiend zijn. De interactie met docenten en medestudenten is anders. De sociale omgeving ontbreekt ook. Laten wij hopen dat wij spoedig weer op een andere manier les kunnen volgen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: