“Wan oplossing musu kong”

“Ik dacht dat het leven makkelijk zou zijn met maar twee mensen in huis, maar het is niet gemakkelijk, zegt een burger aan de krant. De burger gaf aan dat ondanks hij met zijn vrouw alleen woont, het heel moeilijk gaat met het behouden van hun onderdak, het betalen van vaste lasten en zorgen voor privé behoeftes.” Met een inkomen van SRD 4000 in totaal lukt het ons niet, zegt de burger. De man gaf aan dat zijn vrouw ook pas is begonnen met werken. Tot eind 2020 was hij de enige kostwinner in huis. Zij wonen ook op een verre afstand, dus besloten zij een auto op aflossing te nemen.

“Het lijkt als of ik mijzelf op straf heb gezet”, benadrukt de man. Met de schommelende koers en de benzineprijs is het moeilijker geworden. De burger gaf aan dat zijn vrouw in januari 2021 begonnen is met werken en dat het toch moeilijk gaat. “Maandelijks gaat US$155 naar aflossing en dan heb je een huur van SRD 1600 en dan nog de betaling van vaste lasten van SRD 300 in totaal. Verzekering en privé verzorging zijn er nog niet erbij. Het wordt met de dag moeilijker. Ik ben van plan naast mijn vaste baan ook taxi te rijden, dus hopelijk helpt dat mee. Mijn vrouw wil ook meedoen met de verkoop van huis uit, maar daarover denken we ook even na. Wat zij gaat verkopen, weten we zelf ook  niet”, zegt de burger. “Uiteindelijk is het een offer, want wij zijn ook pas twee jaren getrouwd. Ik hoop echt dat er een oplossing komt, niet voor mij alleen, maar voor alle mensen die in zo een situatie zitten. Er zijn anderen die het zelfs erger hebben. Maar wang oplossing musu kong.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: