Suriname dient aanvraag in om gastenverblijven in Ayodhya, India, te bouwen

‘Elk land kan zich aanmelden, we zullen land voor hen beschikbaar stellen’

In navolging van Kushinagar – een plaats in het noorden van India en een van de vier belangrijkste boeddhistische pelgrimsoorden – heeft de Yogi Adityanath (zie foto)-regering in Uttar Pradesh, India, het buitenland, waar een grote hindoeïstische bevolking leeft, toegestaan hun gastenverblijven in Ayodhya te bouwen om internationaal religieus toerisme te promoten.

Ayodhya is een stad en gemeente in het district Ayodhya van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Ayodhya is een van de zeven heilige plaatsen voor hindoes in India.

Ongeveer een dozijn andere landen heeft al een aanvraag ingediend bij de deelstaatregering en hun bereidheid getoond om hun gastenverblijven te bouwen in de geboorteplaats Ayodhya van Lord Rama. Deze landen zijn Sri Lanka, Canada, Nepal, Suriname, Fiji, Kenia, Indonesië, Maleisië, Trinidad en Tobago, Mauritius, Thailand en Korea.

Gemeentecommissaris Vishal Singh stelt donderdag op de Indiase nieuwswebsite The Free Press Journal, dat er in het nieuwe Ayodhya al 12 hectare grond is gereserveerd voor het bouwen van gastenverblijven voor bezoekers uit het buitenland. ‘Elk land kan zich aanmelden. We zullen land voor hen beschikbaar stellen’, zei Singh.

Ongeveer 1.200 hectare grond wordt verworven in de dorpen Barheta, Shahnawaz Pur Maza en Tihura Majha om een Nieuw Ayodhya te ontwikkelen. 

Naast woon kolonies zal het Nieuw Ayodhya vijfsterrenhotels, Dharamshalas, Maths, Ashrams, hindoetempels van verschillende staten en pensions en tempels van andere landen hebben om internationaal religieus toerisme te promoten.

Eerder mochten veel boeddhistische landen, zoals China, Japan, Korea, Sri Lanka en Thailand, hun eigen tempels en gastenverblijven bouwen in Kushinagar

error: Kopiëren mag niet!