Stibula werkt keihard aan ontspanning jongeren

Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) voetbalt weer. In deze moeilijke tijd is het de organisatie gelukt om USD2.000 aan renovatie van het kunstgrasveld te besteden. “Een duur prijskaartje”, merkt Wilgo Koster namens de buurtorganisatie op. Hij zegt dat sporten in de openlucht nodig is om de jongeren een vorm van ontspanning te bieden en aangezien de regering dat mogelijk maakt door deze vorm van sporten toe te staan, geeft Stibula daar invulling aan. “Onderhoud is iets dat we blijven doen en daarvoor krijgen we geen overheidssubsidie.” Ook de nutsvoorzieningen en de beloning van vrijwilligers gaat gewoon door. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft de organisatie versterkt met een onderhoudsman en interieurverzorgster. “Dat is wel een hulp”, merkt Koster op. Stibula verzorgt ook computerlessen en binnenkort worden maar liefst 75 certificaten uitgereikt aan de deelnemers. De wijkorganisatie werkt hard om inkomsten te genereren via lessen in zang, dans en muziek.

Kunstgrasveld

“Wij verhuren ook ons kunstgrasvoetbalveld”, benadrukt Koster. “Ik zeg ons veld, omdat in tegenstelling tot de andere kunstgrasvelden, dat wat hier op Stibula is van ons is en het valt niet onder een contract van een ministerie.” Koster maakt duidelijk dat de totstandkoming van het kunstgrasveld geheel op eigen kracht is geweest. “Wij hebben het zelf betaald. Het eerste veld is door Stichting Suriprofs gesponsord”, brengt hij in herinnering.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: